Agenda

Kalender
anime.gif
Himalaya
Afdrukken

HIMALAYA

Himalaya is een subtiele reis waarin muziek, dans en video met elkaar worden verweven, op het kruispunt van verscheidene kulturen, perioden, emoties, denkwijzen, stijlen, filosofieën, gevoeligheden, expressies en impressies, … rijk en diep ook door de inbreng van elk lid van de groep die zijn/haar persoonlijke ervaring bijdraagt resulterend uit een lange artistieke, intelectuele en menselijk levensweg.
 
Aktueel bestaat Himalaya uit
 
Mark Bogaerts aka Ramasitar : sitar, gitaar, saxofoon, zang, composities
Saskia Vanhoegaerden : harp, dwarsfluit, zang, composities
John Litton Baroï : zang, harmonium 
Sumi Lea Hordijk : dans, zang, percussies 
Eric Moens : bas, syntheziser
Fabrice Colet : drums, tablas, mridingam, percussies
VJ : video conceptie en projecties
Pierre Narcisse heeft begin 2007 een trombose gehad waardoor hij half verlamd is. Als gevolg hiervan kan hij niet meer spelen en is vervangen door Fabrice Colet. 
 
Historiek
 
Het Himalaya avontuur begint in 1994. Het basisidee was muziek van verschillende culturen met elkaar te confronteren en te verenigen en een muziek te creëeren die tot vrede en harmonie leid. Himalaya was aanvankelijk een totaal instrumentaal en akoestisch kwartet : akoestische gitaar - saxofoon, harp - dwarsfluit, contrabass en tabla. Een eerste verandering was de nieuwe en huidige basist - Eric Moens, gevolgd door de eerste composities met sitar.
De introductie van de stem kwam toen John Litton Baroï de groep vervoegde in 2002. Gedurende deze jaren, waaronder een aantal periodes van podium inactiviteit, is de muziek goed gerijpt en geëvolueerd. Nieuwe composities en arrangementen verschenen en de instrumentatie nam een andere wending met de inbreng van synthesizer, elektrische bas en gitaar, elektro-akoestische harp en in 2004 komt er een nieuwe dimensie bij, het project verwelkomt danseres Sumi Lea Hordijk. En tenslotte worden in 2006 en 2007 nieuwe ontwikellingen uitgewerkt,  Himalaya word een audio-visueel spektakel door de inbreng van video projecties.